Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’INCAVI referma el suport a VINSEUM i a la difusió del patrimoni cultural de la vinya i el vi

L’INCAVI referma el suport a VINSEUM i a la difusió del patrimoni cultural de la vinya i el vi

VINSEUM rebrà tot el fons bibliogràfic de les Estacions Enològiques per a la seva classificació i l’INCAVI participarà en els continguts dedicats a les D.O. catalanes en el nou museu

La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, i el president de VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Joan Tarrada, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu de difondre la cultura del vi, preservar el patrimoni vitivinícola del país i promoure el coneixement dels vins de qualitat que s’elaboren a Catalunya.

Per una banda, VINSEUM serà l’encarregat de la sistematització bibliogràfica de la biblioteca històrica de l’Estació Enològica de l’INCAVI a Reus i gestionarà la documentació, recerca, conservació, restauració i divulgació del patrimoni material i documental dipositat al VINSEUM per l’INCAVI al llarg dels darrers anys, la major part provinent de l’antiga Estació Enològica de Vilafranca.

L’INCAVI, davant l’ampliació del VINSEUM i la seva propera museïtzació, participarà en els continguts dels espais promocionals destinats a les denominacions d’origen catalanes i que s’ubicaran a la planta baixa del nou edifici; i assessorarà en relació a les degustacions i a les activitats enogastronòmiques que es duran a terme a la quarta planta del nou edifici.

La signatura del conveni renova les complicitats que històricament ha mantingut INCAVI amb VINSEUM i subratlla la confiança dipositada en el museu com un bon instrument de gestió del patrimoni vitivinícola de casa nostra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: