Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Eugeni d’Ors acollirà finalment 4 grups de primer d’ESO, un cop tancada la preinscripció

La preinscripció ha mostrat que a primària els centres públics han tingut més demanda que places disponibles, mentre que alguns centres concertats no han omplert totes les seves places.

Encara queda més d’un mes per acabar l’actual curs escolars, però els centres i moltes famílies ja comencen a preparar el proper. Aquesta setmana s’han tancat les preinscripcions i per tant els centres de primària i de secundària, pendents encara de les assignacions definitives, ja poden fer un dibuix de la distribució d’alumnes de cara al proper curs.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, explica que l’oferta inicial de places la fa el Departament a partir d’una taula mixta de planificació i una taula de participació. Ara però, fins el 10 de juny les famílies no coneixeran l’assignació definitiva. El 90% aniran a la primera opció.

La regidora recorda que el procés de preinscripció és molt complex, ja que cal tenir en compte molts indicadors.

En el cas de primària, el que s’ha constatat és que hi ha hagut una major demanda de places als centres públics. Un dels centres que ha cobert l’oferta és el Cristòfor Mestres, que ha tingut 47 sol·licituds davant les 40 places disponibles.

La seva directora, Susana Jordán, apunta que a nivell general serien una vintena de famílies les que haurien quedat fora de la seva primera opció i ara caldrà veure com es redistribueixen.

Aquest centre altres anys ja havia tingut una tercera línia, de fet actualment a quart tenen tres grups; i Jordán explica que tot i ser assumible és una situació que complica el dia a dia.

Remarca que els sap greu no poder acollir totes les famílies que s’han interessat per el centre, i que en les properes setmanes s’ha de concretar el repartiment d’aquestes places sobrants que es concentren en les escoles públiques. Ara per ara, i amb les dades que ha pogut conèixer Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió, a les escoles concertades hi hauria prop d’una cinquantena de places lliures.

D’altra banda a secundària hi ha centres que també han tingut una demanda de places per sobre de l’oferta; però que en algun cas acabaran absorbint.

És el cas de l’Institut Eugeni d’Ors, que proposa 90 places repartides en tres grups, i que acabarà encabint les 120 demandes recollides ampliant a un quart grup de primer d’ESO. Verònica Arrufat, la seva directora, explica que ha estat una decisió acordada amb el Departament d’Educació. Consideren que és una bona notícia per el centre tenir aquesta bona acceptació entre les famílies.

Al mateix temps, però, Arrufat apunta que és un repte, ja que l’Institut tot just ha acabat aquest curs tres anys d’obres en una primera fase que ha de tenir continuïtat en una segona que podria començar després de l’estiu. Aquesta situació pot complicar una mica la distribució d’espais de cara al proper curs.

Pel que fa a secundària, una de les qüestions a decidir el proper curs serà la nova ubicació de l’Institut Vilafranca 2, actualment al Molí d’en Rovira, i que espera tenir un edifici definitiu en quan la Generalitat decideixi sobre els possibles emplaçaments que s’ofereixen des de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: