Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres del carrer Comerç acabaran a finals d’aquest any

La urbanització del carrer del Comerç desperta interès per desenvolupar els Plans de Millora Urbana del barri Molí d’en Rovira.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el de Mobilitat, Aureli Ruiz, han visitat aquest dimarts les obres d’urbanització del carrer del Comerç. El projecte abastarà més de 8.000 m2, una superfície en la que s’està ampliant i s’enjardinarà la vialitat destinada a vianants i bicicletes. El carrer passarà a tenir una amplada de 16 metres, dels quals un 52% es destinarà a vianants, un 22% a vehicles de motor, un 14% a bicicletes i la resta, a enjardinament. El carrer Comerç permetrà ajuntar el carrer Papiol i el passeig Rafael Soler, ja urbanitzats sobre les vies amb un espai públic «més sostenible, eficient energèticament, adaptat i igualitari», segons han explicat els regidors.

Francisco Romero ha posat de relleu que el carrer del Comerç és l’obra més emblemàtica del Pla d’Intervenció Integral que s’està desenvolupant en diferents punts de la vila per revitalitzar determinades zones que havien quedat degradades o desfasades i per integrar millor els barris. També ha destacat que la urbanització d’aquest carrer emblemàtic de Vilafranca està despertant l’interès dels propietaris.

El primer Pla de Millora Urbana que ja compta amb un informe favorable de la comissió territorial d’urbanisme és el PAU 27, on hi ha la nau municipal que serà en el futur el viver de celleristes.

El PAU 26 Pinord té constituïda la Junta de Compensació i el PMU en avançat estat de redacció. Finalment, els PAU 28 Torres i 29 Trias, en el primer ja s’està cercant equip tècnic per a la redacció del PMU i en el segon s’han iniciat converses entre els propietaris.

Pel que fa a com quedarà el carrer, s’han recuperat llambordes antigues que hi havia sota el paviment i han estat col·locades a tocar de les façanes de les naus. Les catalogades estaran il·luminades i en la resta hi haurà arbrat. Tot seguit hi haurà l’espai per als vianants i la calçada en plataforma única, seguit d’un parterre de granit i un carril bici bidireccional.

L’arquitecte Joan Batlle ha explicat que es trencarà la linealitat del carrer per donar preferència a vianants i bicicletes.

El pressupost de la urbanització del carrer Comerç és de 2.400.000 euros. Les obres està previst que acabin a final d’any.

Romero també ha explicitat el compromís adoptat amb l’associació de veïns del barri del Molí d’en Rovira d’abordar, quan acabin les obres del carrer del Comerç, una futura urbanització el carrer Bisbe Estalella.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: