Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca intensifica els controls preventius de plagues

Des de l’Ajuntament s’intensifiquen els controls preventius i els tractaments del clavegueram en aquells punts de Vilafranca considerats com a problemàtics per a la presència de rosegadors.

Actualment, Vilafranca compta amb 2.000 punts de monitoratge als pous de registre del clavegueram i als parcs públics, per tal de controlar la presència de rosegadors i paneroles. L’empresa que porta a terme al control de plagues fa setmanalment la revisió i la instal·lació de nous punts per barris, alhora que atenen els avisos que la ciutadania ha fet arribar durant la setmana anterior.

Igualment, s’iniciarà el tractament preventiu dels embornals per minimitzar la presència de mosquits i sobretot del mosquit tigre. Aquest tractament s’allargarà fins que les temperatures mínimes del dia tornin a situar-se per sota els 10ºC, moment en el qual les larves de la majoria de mosquits deixen d’evolucionar.

L’Ajuntament demana col·laboració a la ciutadania quan observin la presència de rosegadors al carrer o als parcs, per tal que se’n pugui fer el seguiment i tractament si es determina que es tracta d’una plaga. Sobretot, és important actuar amb civisme i no deixar bosses d’escombraries fora dels contenidors que puguin atraure la presència de rosegadors i d’insectes.

Les persones que detectin persones que alimenten els coloms, la presència de rosegadors en determinats punts o persones que deixen brossa fora dels contenidors poden fer-ho saber a l’Ajuntament enviant un correu electrònic a .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: