Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca informa i orienta les llars en situació de pobresa energètica

L’Ajuntament de Vilafranca informa i orienta les llars en situació de pobresa energètica

La regidoria de Drets Socials, a través dels Serveis Socials Bàsics i del servei de Gent Gran, ofereix aquesta informació i orientació a les llars que poden estar afectades per pobresa energètica.

S’entén que una llar està en situació de pobresa energètica quan és incapaç de pagar una quantitat d’energia suficient per satisfer les seves necessitats domèstiques, o quan es veu obligada a destinar una part excessiva dels seus ingressos a pagar la factura energètica de l’habitatge.

La nova llei catalana de mesures urgents per l’emergència en habitatge i pobresa energètica utilitza el concepte de risc d’exclusió residencial, associat a ingressos econòmics i han de ser els Serveis Socials municipals els que fan les valoracions per definir els casos amb dret a ajuts per pobresa energètica.

Per aquest motiu, l’Ajuntament fa una crida a les persones que es trobin afectades per avisos de tall energètic, o bé amb dificultats en la gestió del pagament de les factures o que tinguin deute de subministraments, perquè sol·licitin cita prèvia als Serveis Socials Bàsics, per tal de valorar la seva situació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: