Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Casanovas ha estat guardonat amb un dels Premis Nacionals de Cultural 2022

Els premis s’han lliurat aquest divendres 27 de maig, i juntament amb Casanovas també han estat guardonats la ballarina i coreògrafa Núria Guiu i l’entitat Pen Català.

L’Auditori de la Fundació Joan Miró ha acollit l’acte de lliurament d’aquests guardons que cada any atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, per tal de reconèixer persones, entitats o institucions per la seva contribució singular a la cultura catalana.

El tercer guardó que s’ha entregat aquest migdia, ha estat per al dramaturg i director teatral vilafranquí Jordi Casanovas Güell, que ha escrit més d’una trentena de textos, que s’han representat a diversos països del món, i ha estat impulsor de projectes de difusió de la dramatúrgia catalana contemporània.

El jurat n’ha destacat la proposta de teatre documental amb un component social i polític, que li ha permès denunciar aspectes de la nostra societat que, de manera habitual, no trobem als escenaris. El seu exercici de desconstrucció relatiu a la societat catalana o a la seva capacitat d’autocomprensió també ha trobat l’aplaudiment en altres llocs del món. Una constant dins les seves creacions ha estat la reflexió al voltant de la violència i de la por.

Abans de Jordi Casanovas han rebut aquest divendres el guardó la ballarina i coreògrafa Núria Guiu i el Pen Català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: