Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Soteras guanya les eleccions i presidirà la FCF 4 anys més

A la demarcació Penedès-Garraf victòria clara de la candidatura d’Alex Talavera, que integrava a l’ex-delegat territorial Manel Duran

El sabadellenc Joan Soteras repetirà càrrec com a president de la Federació Catalana de Futbol durant els propers 4 anys després d’imposar-se a les eleccions celebrades aquest passat diumenge. Un candidat envoltat per les polèmiques al voltant de la seva gestió en els darrers anys però que finalment ha acabat imposant-se als comicis amb 396 vots i el 38,04% dels vots.

Per darrere, i a només 20 vots de Soteras, es troba Alex Talavera, amb 370. En tercer lloc, la candidatura de Juanjo Isern, amb 238 i més lluny, amb una diferència clara de vots, la quarta opció del candidat Pep Palacios amb 23.

Uns comicis que venien clarament marcats pels darrers escàndols que s’havien produit al llarg del darrer mandat de Soteras i les polèmiques constant al voltant de la Federació.

L’objectiu de la resta de candidats en aquests comicis de donar un cop de timó als despatxos del carrer Sicilia, finalment no serà possible, i un dels factors a tenir en compte és la divisió del vot contrari a l’actual president: dels 1.041 clubs que han votat, Joan Soteras suma el 38,04% dels vots, mentre el 61,95% restant s’ha dividit entre Àlex Talavera, Juanjo Isern i Pep Palacios.

Globalment, les dades mostren una clara majoria favorable al canvi a la presidència. La divisió del vot ha perjudicat a la oposició, que en conjunt, tot i ser majoritària, ha quedat debilitada per la fragmentació en diferents candidatures, enlloc d’una d’unitària.

Pel que fa a la demarcació Penedès-Garraf, victòria aclaparadora d’Alex Talavera, amb 40 vots, molt per sobre dels 6 de Soteras i els 5 d’Isern.

La polèmica, però, no s’acaba aquí. Des de les candidatures d’Isern i Talavera denuncien irregularitats a les demarcacions de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Expliquen que diversos presidents de clubs d’aquests territoris, al personar-se a dipositar el seu vot es trobaven amb la impossibilitat de fer-ho, ja que suposadament, un representant de les seves respectives entitats ja s’havia presentat a realitzar el vot.

Un fet que va ser posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra, per tal de denunciar aquests fets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: