Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

INNOVI organitza una jornada dins les Fires de Maig per debatre els reptes de la viticultura

Aquest divendres, dins les activitats programes a les Fires de Maig de Vilafranca, el Clúster Vitivinícola Català, INNOVI, organitza una jornada per debatre els reptes de la viticultura Catalunya.

Les jornades es faran a la Fassina i s’iniciaran a les 10.30h amb la recepció i presentació de la jornada a càrrec de la Directora general de l’INCAVI, Alba Balcells. Tot seguit es farà la ponència inaugural sobre la visió de l’estat actual i futur de la viticultura a càrrec d’Ángel Villafranca, president de la OIVE i de Cooperativas Agroalimentarias.

A les 11.15h, es farà la presentació dels principals reptes de la vinya a Europa a càrrec del Clúster Manager d’INNOVI Eloi Montcada. A les 11.30h es farà una pausa per esmorzar i es tornarà a reprendre a les 12h amb la ponència sobre Ceps CVP 80, per una viticultura més eficient, a càrrec d’Enric Regull.

Tot seguit, Alberto Gambra de Vitis Navarra farà una xerrada on explicarà la importància de conservar i recuperar el material vegetal. A les 12.45h, Robert Savé, d’IRTA farà una ponència sobre com podem gestionar els ceps perquè siguin operatius amb la sequera derivada del canvi climàtic.

La jornada tancarà amb una taula rodona representativa del teixit vitícola català. Hi participaran Lluís Coll de Vallformosa, Francesc Pascual de Can Pascual de Gelida, la viticultora Isabel Vidal, Joan Rubió de Cal Tiques i Teresa Martínez de Gramona.

Aquestes jornades són gratuïtes i cal inscriure’s a través del web innovi.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: