Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els partits vilafranquins es preparen per a les municipals que se celebraran d’aquí a un any

Quan falta un any per a les eleccions municipals del 2023, els principals partits de Vilafranca ja han començat a engegar la maquinària de presentació de les seves candidatures.

De fet, de les sis formacions representades en l’actualitat en el consistori només una, la CUP, encara no ha presentat qui encapçalarà la seva llista.

Junts per Vilafranca presentarà finalment Aureli Ruiz com a candidat a l’alcaldia, després que l’actual batlle, Pere Regull, renunciés a la reelecció. Segons Junts per Vilafranca, Ruiz es presenta com a independent i també serà el candidat d’altres formacions com Impulsem Penedès,de la qual Junts vol ser-ne el pal de paller. El que pretén Junts per Vilafranca és reunificar un espai que fins ara quedava dividit, amb l’objectiu d’arribar a l’alcaldia.

La llista de Junts per Vilafranca es confeccionarà en les properes setmanes i vol comptar tant amb l’experiència d’actuals regidors i regidores del govern com també amb persones noves que aportin renovació.

Un altre partit que ja ha anunciat candidat ha estat ERC i aquest és l’actual regidor Pere Sàbat, que es va presentar fa uns dies en un gran acte al teatre Casal amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Sàbat es presenta amb l’objectiu de repensar el model de ciutat, també dona
molta importància a les consultes populars i s’ha compromès a, si arriba a ser alcalde, empadronar a tothom que visqui a la vila. Per Sàbat, és urgent obrir una nova etapa.

Des d’ERC s’han plantejat una campanya en positiu per donar veu a tothom ja que, segons apunten, hi ha tantes vilafranques com vilafranquins.

Una altra persona que ha confirmat ja la seva candidatura és, des del PSC, Francisco Romero, actual primer tinent d’alcalde. Romero apunta que es presenta per treballar per una Vilafranca «moderna, propera i amb oportunitats per a tothom» i de la seva candidatura destaca que vol posar la política municipal al centre de tot. Romero sempre ha valorat de forma positiva l’acord de govern que tenen actualment, però reconeix que es presenta per guanyar l’alcaldia.

Per Romero és molt important començar una nova etapa al consistori per situar Vilafranca més al centre que mai.

Dels sis partits que hi ha actualment al consistori, només la CUP encara no ha presentat el seu candidat. El portaveu de l’assemblea cupaire, Txus Magallón explica que primerament estan muntant un equip per valorar les necessitats de Vilafranca i, a partir d’aquí, treballaran per preparar la candidatura.

Magallón explica que alguns dels seus eixos de treball seran la lluita contra el feixisme, l’habitatge, la municipalització dels serveis i la mobilitat, entre d’altres. A més també els preocupa la desafecció general que hi ha envers la política.

De moment l’únic partit que presentarà una dona a l’alcaldia de Vilafranca és Vilafranca en Comú, amb Montse Romagosa, actual regidora al consistori. Romagosa ha estat escollida després d’un procés de primàries a les quals han participat 141 persones. Romagosa explica que el seu objectiu és millorar la qualitat de vida de tots els vilafranquins i vilafranquines.

Els quatre eixos del programa de Vilafranca són la vila del bé comú, la vila habitable, la vila cuidadora i la vila sostenible.

Finalment un altre partit que ha confirmat candidatura per les eleccions vilafranquines és Ciutadans, tot i que encara no se sap si el candidat serà l’actual regidor, Eladio Garcia, o canviaran. Eladio Garcia ha confirmat la seva predisposició per ser-ho però és el comitè autonòmic qui designa els candidats de les poblacions amb menys de 400 afiliats, com és el cas de Vilafranca. Les línies de treball seran les mateixes de sempre.

Per García seran unes eleccions molt disputades i creu que pot ser que tornin a entrar a l’ajuntament sis o set partits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: