Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El grup de treball del Pla territorial del Penedès presenta l’estat del Catàleg de Paisatge

El grup de treball del Pla territorial del Penedès presenta l’estat del Catàleg de Paisatge

El grup de treball s’ha reunit a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per tal de presentar l’estat de redacció del Catàleg del Paisatge, que s’hauria d’aprovar a principis de 2023.

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha presidit aquest dilluns la reunió del grup de treball, on s’ha donat compte de l’estat dels treballs d’aquest instrument de planejament, el darrer que queda per aprovar a tot Catalunya i que completarà el desplegament de l’àmbit de planificació del Penedès.

El Pla territorial del Penedès, que es va començar a elaborar l’any 2014, va ser el primer que es va acompanyar de la creació d’un grup de treball, amb 12 representants del territori, en concret dels quatre consells comarcals, i 10 de la Generalitat. La voluntat era que el grup funcionés com a corretja de transmissió de la opinió i les necessitats del territori amb l’equip tècnic que redacta el Pla.

A la reunió d’aquest dilluns, el director de l’Observatori del Paisatge, Pere Sala, ha donat compte de l’estat de redacció del Catàleg del paisatge del Penedès. Es preveu comptar amb el Catàleg aquesta tardor, per sotmetre’l a informació pública immediatament després i tenir-lo aprovat a principis de 2023.

Després del procés de participació ciutadana que es va dur a terme sobre l’avanç del Pla territorial del Penedès, l’equip redactor l’ha continuat elaborant. Es preveu que durant aquesta tardor el grup de treball es reuneixi en sessions monogràfiques per a debatre sobre els tres tipus de sistemes que regularà el Pla territorial (assentaments, espais oberts i infraestructures de mobilitat). La voluntat és disposar de l’Avanç del Pla a principis de 2023.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: