Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dolors Feliu escollida a Vilafranca, per una àmplia majoria, com a nova presidenta de l’ANC

Dolors Feliu va assolir 48 vots, davant dels 16 de l’altra candidat a la presidència, Jordi Pesarrodona, que havia estat qui més suport havia assolit per part dels socis de l’ANC.

Dissabte al migdia Vilafranca acollia la reunió del nou Secretariat Nacional de l’ANC que havia de renovar el 60% dels seus càrrecs, entre els quals els quatre càrrecs orgànics de Presidència, Vicepresidència, Tresoreria i Secretaria.

Finalment els membres del secretariat van acabar escollint l’advocada Dolors Feliu com a nova presidenta de l’entitat, amb 48 vots. Ha superat de manera folgada l’altra candidat, Jordi Pesarrodona, que n’ha obtingut 16. D’aquesta manera, en primera volta ja assolia els 2/3 dels vots que marquen els seus estatuts per accedir al càrrec.

Un cop escollida, i acompanyada de la presidenta sortint, Elisenda Paluzie, Dolors Feliu ha explicat que estava molt satisfeta i compromesa per tirar endavant els reptes que té l’Assemblea Nacional Catalana per endavant en aquests propers mesos. Després d’uns anys en que no s’ha avançat gaire en el camí cap a la independència, Feliu ha remarcat que el principal objectiu és revertir aquesta situació. Impulsar una llista cívica que serveixi per aglutinar el vot independentista de cara a les properes eleccions al Parlament, i trenqui el que des de l’ANC es qualifica de deriva autonomista dels partits actualment al govern.

Aquest serà un dels principals reptes de la nova direcció de l’ANC, i la presidenta sortint, recordava que l’actual moment polític és molt diferent que es va viure uns anys enrere. Per això Paluzie considera important que Dolors Feliu hagi assolit el suport majoritari del secretariat a la primera volta.

En el secretariat hi ha representació també penedesenca. La vilafranquines Esther Güell n’és membre i apuntava després de la votació el seu convenciment que Dolors Feliu serà una bona presidenta.

Vilafranca ha acollit aquesta reunió del secretariat tot seguint la voluntat de descentralitzar les trobades arreu del territori català. De fet, la capital de l’Alt Penedès ja havia d’acollir aquesta trobada l’any 2020, però la pandèmia va portar a que la reunió es fes en aquell moment de manera telemàtica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: