Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comença la nova recollida selectiva porta a porta de 4 fraccions a Sant Quintí de Mediona

Comença la nova recollida selectiva porta a porta de 4 fraccions a Sant Quintí de Mediona

La propera setmana es farà la campanya d’educació ambiental als veïns de Sant Quintí, pas previ al desplegament del nou model de recollida selectiva.

La propera setmana es farà la campanya d’educació ambiental, pas previ al desplegament del nou model de recollida selectiva. La sala polivalent del centre cultural del Jardí acollirà el cicle de xerrades informatives adreçades a la ciutadania, que es faran dilluns 30 de maig i el dimarts 31 de maig.

El repartiment dels nous cubells que incorporen xip i del material informatiu es realitzarà els primers dies de juny. A cada llar es lliuraran tres cubells amb xip on dipositar i treure els residus a la via pública. Per a les fraccions d’orgànica i el rebuig es facilitarà un cubell amb xip de 25 litres, mentre que per a dipositar el paper i cartró i els envasos, es lliurarà un cubell multifracció amb xip de 40 litres. També es facilitarà un cubell d’orgànica reixat per a la cuina i un magnètic de nevera amb informació gràfica dels calendaris i horaris de la recollida de residus.

L’estrena del sistema de recollida amb tecnologia està prevista per al dilluns 13 de juny i coincidirà amb la posada en marxa a Sant Sadurní. La Mancomunitat ha habilitat un número de telèfon d’atenció a la ciutadania, el 93 891 16 22, així com un correu electrònic .

Sant Quintí de Mediona és un dels municipis del territori amb millors resultats en matèria de recollida de residus. Segons les darreres dades de l’Agència de Residus de Catalunya, l’índex de recollida del municipi en l’últim informe és del 70,27%.

La localitat alt penedesenca, que des de fa uns anys ja recull sota el model porta a porta les fraccions d’orgànica i de rebuig, afegirà amb aquest nou sistema amb tecnologia les fraccions d’envasos i de paper i cartró, canvi que ha de promoure un nou pas endavant en els objectius de sostenibilitat i en la gestió dels residus adequant-se als estàndards i compromisos que estableixen les normatives europees per als propers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: