Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alex Talavera impugna les eleccions a la FCF

La candidatura ‘Els clubs primer’, liderada per Talavera, ha impugnat els resultats electorals davant del Tribunal Català de l’Esport, al·legant “irregularitats greus” durant la jornada de votació

Alex Talavera, un dels candidats a les eleccions a la presidència de la FCF, celebrades fa menys d’una setmana i que va finalitzar els comicis en segona posició, ha presentat un recurs d’impugnació dels resultats davant el Tribunal Català de l’Esport, al·legant una sèrie greu d’irregularitats en el procés de votació.

Unes irregularitats que ja recollia aquest mitjà a inicis de setmana, i que denuncien, entre d’altres, que suposadament es permetés votar a vicepresidents i altres representants de clubs i també a persones sense càrrec directiu o cap tipus de lligam al club, els quals ho feien sense que els corresponents presidents justifiquessin la seva impossibilitat d’assistir a a la votació. Els suposats fets denunciats, impossibilitaven als representants reals dels club exercir el seu dret a vot, ja que al voler fer-ho, se’ls comunicava que el seu club ja havia votat anteriorment.

Alguns dels clubs afectats van ser l’Ateneu Deportiu Guíxols, la Joventut Esportiva Riba-roja d’Ebre; CF Riba-roja; CF Tivissa o el Club Móra la Nova.

Unes suposades irregularitats que s’han estés i denunciat a demarcacions de les quatre províncies catalanes, i per les quals la candidatura de Talavera demana la nulitat absoluta de la votació. També es denuncia que van exercir el vot entitats que ja fa anys que no tenen activitat o han desaparegut, com l’Escola Esportiva Linyola o el Futbol Sala Vandellós.

Alhora, des de la candidatura també es denuncia una modificació del cens electoral inicial només dos dies abans de les eleccions i que la Junta Electoral emetés un nou cens sense especificar les modificacions produides.

D’altra banda, el candidat guanyador, Joan Soteras i la seva junta, ja va prendre possessió del càrrec dimarts, tot i que el termini d’impugnacions encara no havia vençut. Des de la candidatura confien que la impugnació prosperi. Un escenari que es traduiria en una repetició electoral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: