Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca reduirà les emissions de CO2 amb la instal·lació de llums leds i plaques solars

La voluntat és que els treballs s’inicien ja, i que en global es pugui aconseguir la reducció de prop de 200 tones de CO2 provinents de lluminàries al carrer i edificis públics de la vila.

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidoria de Medi Ambient, Lourdes Sànchez, han explicat aquest dimarts al matí els projectes que ja estan en marxa per reduir l’impacte d’emissions de CO2 en espais públics de la vila.

D’una banda Romero ha explicat que en el marc del PIICC ja s’estan fent canvis de lluminàries en diferents carrers del centre de la vila i que el projecte s’ampliarà també a alguns dels polígons industrials amb la voluntat d’acabar aconseguint la reducció de 125 tones d’emissions de CO2. Pel que fa als llums led, quan finalitzi aquesta acció s’hauran substituït el 45% de punts de llum de la vila.

Pel que fa a la la instal·lació de plaques fotovoltaiques, Romero explica que els treballs començaran aviat en edificis com per exemple al Vinseum. En aquesta primera fase s’actua en quatre equipaments que es consideren de gran consum, i es reduiria en 52 tones les emissions de CO2.

La inversió que es preveu en aquest cas és de 156.000€, i ja es prepara una segona fase que es licitaria a finals d’any per iniciar les obres de cara al 2023.

D’altra banda, la regidor de Medi Ambient, Lourdes Sànchez, ha explicat que en la mateixa línia de promoure l’eficiència energètica, es torna a impulsar la campanya d’ajuts a particulars per realitzar obres en els seus habitatges que vagin en aquesta direcció. En l’edició anterior l’ajuntament va aportar 120.000€, i per aquesta la previsió és la mateixa.

En l’edició anterior es van beneficiar d’aquesta proposta 74 habitatges, i tant des de l’Ajuntamets com dels particulars que hi van participar la valoració era molt bona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: