Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’activa el pla de xoc per controlar les poblacions de senglar a la vinya

S’activa el pla de xoc per controlar les poblacions de senglar a la vinya

Aquest pla pretén assolir un nombre de senglars estable i compatible amb la conservació d’altres espècies dels nostres ecosistemes i les activitats humanes.

El passat mes de març el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va presentar el Pla estratègic per al control dels danys produïts pel senglar 2022-2024; un pla que pretén reduir en tres anys les poblacions de senglar i els efectes i conflictes que produeix a Catalunya.

Aquest pla pretén assolir un nombre de senglars estable i compatible amb la conservació d’altres espècies dels nostres ecosistemes i les activitats humanes. Especialment el pla busca treballar en la prevenció i la protecció de conreus, amb una major dotació de recursos i promoure actuacions cinegètiques segures.

L’INCAVI col·labora i treballa amb el Departament d’Acció Climàtica per aprofundir en el contacte amb el sector vitivinícola i garantir així una comunicació i efectivitat de les accions encaminades a apaivagar els efectes dels senglars i altres espècies animals que puguin perjudicar o malmetre la vinya i els conreus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: