Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Mediona ja disposa del projecte de restauració de les cobertes de la casa rectoral del castell

Mediona ja disposa del projecte de restauració de les cobertes de la casa rectoral del castell

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Mediona el projecte de restauració d’aquest espai emblemàtic del municipi, catalogat com a BCIN.

El Castell és un conjunt edificat sobre un singular estrat rocós catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). L’objectiu del projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, es la restauració estructural, constructiva i material de les cobertes dels volums de la casa rectoral i la protecció dels seus espais interiors en el marc de l’actualització del pla director redactat al 2018, amb una inversió prevista de 279.116 euros.

Des de fa anys, el conjunt monumental del castell ha patit els processos normals d’envelliment i degradació per efecte del pas del temps i l’acció degradadora de les aigües de la pluja i altres agents atmosfèrics, així com i sobre tot, l’absència d’actuacions de conservació, reparació, manteniment i millora. Les actuacions realitzades al monument han estat mínimes, totes per donar solucions provisionals i d’urgència.

Cal dir, també, que el conjunt manté viu el seu ús i vigència social i cultural, al rebre visitants durant tot l’any.

El castell de Mediona amb el temps aconseguí una notable extensió. Va tenir diversos recintes, en els quals s’observen clarament tres fases consecutives ben diferenciades que van dels segles XII al XV, del XV al XVIII i del XVIII al XX. És, per tant, un conjunt monumental digne de ser conservat, protegit i restaurat, amb la finalitat de mantenir un testimoni històric i signe de identitat de les generacions que n’han fet ús al llarg de la història.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: