Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola Baltà i Elias omple Vilafranca dels contes aquest Sant Jordi

El 3r trimestre de curs arrenca amb la celebració de la Setmana Cultural a moltes escoles de Vilafranca en el marc de la Diada de Sant Jordi d’aquest dissabte.

Aquest any, dins del marc de la celebració del 50è aniversari de l’Escola Baltà i Elias, el centre del barri de Sant Julià ha organitzat una activitat en què ha creat una trentena de contes ubicats en diferents espais de Vilafranca que es poden veure i escoltar llegint els codis QR que han penjat.

Tots els cursos, des de P3 fins a 6è, han escollit 12 indrets de Vilafranca a on han ubicat les seves històries. La Basílica de Santa Maria, el Vinseum o la Biblioteca Torras i Bages són algunes de les ubicacions que es poden veure recollides en un mapa interactiu que es pot trobar al web de l’escola, www.jbaltaielias.cat, així com a la porta de l’escola.
Després d’escollir un indret concret cada grup ha dut a terme el seu procés de creació de la història a dins de l’aula. Tots els grups han creat un conte per aula a partir del treball cooperatiu.

Els contes estan en format de vídeo amb el relat fet pels propis alumnes. Alguns estan representats amb dibuixos, d’altres amb petites representacions i alguns d’aquests compten amb pictogrames per fer-los més accessibles. La proposta està ideada de manera que s’hi puguin afegir en el futur altres centres de Vilafranca i s’inclou també en el projecte Edunatuta.
L’any 1971 va obrir l’Escola J. Baltà i Elias a Vilafranca i enguany es celebra els cinquanta anys d’aquesta efemèride. Des de l’escola s’han dut a terme diferents activitats que es culminaran el proper divendres 10 de juny amb la festa i sopar de final de curs de l’escola oberta a tothom qui hagi format part del Baltà al llarg d’aquests 50 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: