Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament aprova la Declaració institucional de les Ciutats Defensores dels Drets Humans

Va ser un dels darrers acords abans de l’inici del debat de les mocions.

Cs presentava una moció per poder pagar mitjançant Bizum els tributs locals i altres deutes. La proposta la van aprovar tots els grups menys la CUP que es va abstenir.
Una segona moció la presentava ERC per augmentar les accions contra la plaga de coloms. La moció es va aprovar per unanimitat. Els republicans presentaven també una moció per a l’elaboració d’un pla per a la millora de la qualitat de l’aire a Vilafranca que també es va aprovar amb el vot a favor de tot el consistori.
Tot seguit VeC va presentar una moció per a la implementació d’un Pla de Salut a Vilafranca que tots els grups van aprovar. Els Comuns van retirar del debat una segona moció que buscava el suport a l’equip de govern davant un litigi entre l’Ajuntament i l’empresa Agbar. Montse Romagosa va apuntar que finalment hi pot haver un acord en aquest tema. Després va ser el torn de debat d’una moció presentada per la CUP en nom del Sindicat de Llogateres per a la creació d’un protocol en cas de desnonament. Aquest punt el va presentar un representant del Sindicat, Marc Vallès.
El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, va lamentar que no s’hagués plantejat un diàleg abans de la moció i va demanar la seva retirada per parlar-ne.
La CUP no la va retirar i finalment va ser rebutjada pels vots en contra de l’equip de govern.
Finalment ERC va presentar una moció d’urgència per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català. El primer punt de la moció es va aprovar amb els vots a favor de JxV, ERC, CUP i VeC, l’abstenció del PSC i vot en contra de Cs. La resta de la moció es va aprovar amb el vot de tots els grups, excepte el de Cs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: