Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consulta ciutadana sobre el model lingüístic se salda amb un clar suport al català

La consulta va tenir, però, poca participació.

Aquest darrer cap de setmana, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l’Assemblea Nacional Catalana va organitzar una consulta popular sobre el model lingüístic, sota la premissa que haurien de ser els ciutadans junt amb la comunitat educativa i no els jutges, els qui decideixin com ha de ser el sistema educatiu. Dissabte a la parada de l’ANC de la rambla de Nostra Senyora i diumenge a la plaça de la Vila, es va muntar una hurna de l’1 d’octubre per recollir els vots. La pregunta era ‘Rebutges la imposició del 25% de castellà a l’escola catalana?’. Es van recollir 238 vots, amb 237 sí i 1 no.

La consulta també es va fer aquest cap de setmana a Sant Sadurní i a Mediona, i des de les assemblees locals d’aquests municipis s’esperona també a les d’altres indrets de Catalunya a que facin consultes similars.

ANC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: