Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos detenen el responsable d’una plantació de marihuana en una casa a Les Cabanyes

El llogater de la casa ja tenia antecedents per la mateixa metodologia delictiva a Mollet del Vallès.

Agents de la comissaria de l’Alt Penedès van desmantellar el dimecres 6 d’abril una plantació de marihuana a l’interior d’una casa a Les Cabanyes i van detenir un home, de 22 anys com a presumpte autos d’un delicte de tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
Els investigadors van tenir coneixement que a l’interior d’un casa llogada es podria estar cometent algun tipus d’il·lícit penal. Van esbrinar que l’havia llogada un home de nacionalitat búlgara, amb una documentació que posteriorment es va comprovar que era falsificada, tant la personal com la del contracte de treball presumptament vigent en el país. A més, els pagaments del lloguer de la casa els feien mitjançant ingressos bancaris en caixers de llocs llunyans com Bèlgica i del Regne Unit i no pas mitjançant transferències, fet que fa pensar en la seva pertinença a un grup criminal internacional dedicat al cultiu i venda de marihuana.
Per altra banda, les lectures de consum i potència demanades a la companyia elèctrica subministradora també ratificaven les sospites inicials dels investigadors. I per concloure el llogater ja tenia antecedents pel mateix tipus de delicte a Mollet del Vallès.
Finalment, el dimecres 6 d’abril i sota tutela judicial es va realitzar una entrada i registre a la casa llogada i es va intervenir un total de 740 plantes de marihuana.
A l’interior de la casa els investigadors van detenir el responsable de la plantació. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: