Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ministeri descarta el pas del 4t Cinturó pel Penedès

També s’ha anunciat la construcció d’un quart carril a l’AP-7 entre El Vendrell i el Papiol.

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana Xavier Flores ha anunciat aquest matí a Vilafranca que es descarta el pas del 4t Cinturó pel Penedès. El Ministeri ha licitat recentment el contracte de serveis per redactar l’estudi informatiu per connectar l’autovia B-40 amb la autovia A-2 i l’autopista AP-7 a Abrera i Martorell. Aquesta solució permetrà millorar la connexió entre aquestes vies i descartar traçats alternatius que s’havien plantejat i que travessaven la plana penedesenca.

Flores ha anunciat també que s’implantarà un quart carril a l’AP-7 en els dos sentits entre El Vendrell i el Papiol per assumir l’increment de trànsit des de la supressió dels peatges amb una millora de la funcionalitat, la seguretat viària i la permeabilitat del territori.

El secretari general ha anunciat, a més, que es modificarà la sortida Vilafranca Centre de l’AP-7 per millorar la seva connectivitat amb altres vies.

Flores s’ha reunit amb els presidents dels Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Penedès i alcaldes o representants dels ajuntaments de Gelida, Martorell, Sant Esteve Sesrovires, Sant Sadurní, Subirats, El Vendrell i Vilafranca a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. A la reunió també hi ha participat el secretari general de la Vicepresidència, Polítiques digitals i Territori de la Generalitat Ricard Font. Font ha destacat que descartar el pas del Quart Cinturó pel Penedès permetrà un major consens de cara a l’aprovació del Pla Territorial Parcial del Penedès.

Per la seva part, el delegat del Govern al Penedès David Alquézar i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Xavier Lluch han remarcat la importància de la decisió. Lluch ha parlat de “dia històric pel Penedès”.

El Ministeri llançarà ara la redacció dels projectes constructius per al 4t carril de l’AP-7, mentre que la millora de la sortida Vilafranca Centre avançarà de forma independent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: