Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Debat Constituent porta a Vilafranca la discussió sobre el futur polític de Catalunya

Debat Constituent porta a Vilafranca la discussió sobre el futur polític de Catalunya

David Fernández i Gabriela Serra han estat els protagonistes del debat sobre participació política que Debat Constituent ha traslladat al Penedès

Els dos antics diputats al Parlament de Catalunya, que formen part del projecte, han parlat sobre la necessitat que el màxim nombre de ciutadans i ciutadanes participin en aquesta discussió sobre el procés que ha de definir les bases constitucionals del futur de Catalunya.L’acte, celebrat al Vinseum de Vilafranca, s’ha organitzat des de l’Entesa Comarcal de l’Alt Penedès de Debat Constituent.

Els debats es duen a terme en el conjunt de la geografia catalana i es basen en el desenvolupament d’un questionari de 144 preguntes que inclouen diferents paràmetres polítics dividits en 7 àmbits com ara seguretat, drets, participació política o territori. La implicació ciutadana és àmplia i es pot dur a terme tant a nivell presencial com virtual a través de les xarxes.

Més enllà de Vilafranca, en els propers mesos Debat Constituent anirà portant el projecte a més indrets del país per tal d’aconseguir un elevat gruix de propostes i noves idees. Un cop s’hagi tancat el període de participació, començarà una segona etapa.Debat Constituent va néixer el 2018, impulsat per persones de l’àmbit públic i privat català com ara el cantautor Lluís Llach, amb la voluntat d’iniciar un procés obert, transversal i plural. Es busquen, sobretot, respostes als reptes de futur del país i superar l’actual marc autonòmic en el que es mou la política catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: