Dijous, 25 d'abril de 2024

Xènia Benach, sotscampiona d’Espanya en els 60 m tanques

En la final, l’atleta d’Irun, Teresa Errandonea, va acabar imposant-se a Benach, que ha mostrat un gran estat de forma en aquest inici de temporada

Xènia Benach va aconseguir la segona posició en els 60 m tanques en la penúltima cursa del campionat d’Espanya en pista coberta a Ourense. La vilafranquina, que en les sèries de dissabte havia rebaixat la seva plusmarca catalana, amb 8.06. Una marca espectacular, ja que suposa la 5a millor marca de tots els temps en aquesta disciplina a nivell nacional.

També va ser la més ràpida en les semifinals, amb una marca de 8.26, clarament afluixant al creuar la meta.

En la final, disputa intensa amb Teresa Errandonea, quedant-se a només dues centèsimes de l’atleta basca, qui va endur-se els honors. Benach va ser segona amb un temps de 8.14.

Errandonea va ser la més ràpida en el temps de reacció i a l’hora d’abordar la primera tanca, resistint la progressió de la vilafranquina, que serà en la selecció per al mundial de Belgrad. Va tancar el podi del 60m tanques Aitana Radsma.

Pitjor sort va tenir el també penedesenc, Pol Retamal, qui malauradament va caure eliminat a les semifinals del 200m, a causa d’una lesió.