Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’anunci d’aturada dels transportistes no està afectant el subministrament al Penedès

Al llarg de finals de setmana i dissabte es van notar en alguns establiments una major demanda sobre tot de productes bàsics, i també a les benzineres davant el temor de manca de subministrament.

A finals de la setmana passada va córrer per les xarxes socials l’anunci d’una aturada de transportistes de cara a aquest dilluns. Una protesta convocada de manera indefinida per la Plataforma per la Defensa del Sector de Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional, que engloba petites i mitjanes empreses del sector.

Una aturada però, que sembla no s’està notant gaire a nivell de Vilafranca i comarca. Des de Transports Guixà, per exemple, ens explicaven que no han tingut notificació d’aquesta convocatòria i que estant treballant amb total normalitat. La seva administradora, Anna Guixà, apunta que sí saben que en alguns punts de l’estat hi ha piquets i aturades, però ells estan subministrant sense problemes als seus clients.

Les empreses de transport són també les que més estan notant també l’encariment dels carburants d’aquests darrers dies. Unes pujades que s’han de sumar a les de la llum per exemple, que tenen un efecte directe també en els costos de les empreses.

Entre dijous i divendres, es va notar un cert augment de comprar ens supermercats, i benzineres. En part per l’anunci d’aquesta aturada, però també en el cas dels carburants per l’alça dels preus.
En la benzinera de Repsol a la Granada, van vendre el doble del que subministren un divendres.

Diego Díez de los Rios reconeix també que les pujades del preu del combustible dels darrers dies se’ns dubte també han acabat afectant a aquesta major demanda. Explica que el que s’ha vist aquesta setmana, pel que fa als preus, no ho havien vist mai.

En el cas de l’alimentació productes bàsics com poder ser els olis o per exemple els llegums, van tenir més demanda al llarg d’aquesta setmana en reacció al temor que hi hagués desabastiment d’alguns productes bàsics. Tant les grans superfícies, com els transportistes i l’administració asseguren que el subministrament està garantit i que no hi ha risc de desabastiment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: