Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca rehabilita un habitatge amb finalitat social al carrer Sant Fèlix

Des de fa 30 anys l’Ajuntament de Vilafranca desenvolupa aquesta programa que permet rehabilitar habitatges en males condicions i facilitar la seva incorporació al mercat a través del lloguer social.

L’acció s’ha fet gràcies al Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat social, un programa amb més de 30 anys d’experiència, pel qual l’Ajuntament signa un contracte de rehabilitació i ús amb el propietari. A canvi d’assumir la rehabilitació, l’Ajuntament obté la cessió temporal de l’habitatge, que serà destinat al lloguer social. El temps de cessió està determinat pel volum d’inversió que ha de fer l’Ajuntament en la rehabilitació. En aquest cas han estat més de 48.000€, i la cessió és per més de 9 anys. Aquest habitatge disposa de 68 m² de superfície útil, amb 3 habitacions, menjador-sala d’estar, cuina, bany, safareig, terrassa posterior i pati/jardí.

Preguntada sobre la recent decisió del Tribunal Constitucional de derogar la llei d’habitatge de la Generalitat que regulava el preu dels lloguers en alguns municipis, entre el que hi havia Vilafranca, Sánchez ha explicat que era previsible ja que el Consell de Garanties Estatutàries s’havia pronunciat en el mateix sentit. Des del seu punt de vista el que cal és que hi hagi més pisos social i de lloguer assequible.

Des de l’Ajuntament continuaran treballant en aquest programa de rehabilitació que els permet disposar de més de 80 habitatges per a lloguer social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: