Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat manté l’aposta per la defensa del territori i un model econòmic sostenible

La Mancomunitat enfoca el darrer any del seu mandat amb apostes importants centrades sobre tot en la cura del medi ambient i la recollida selectiva.

L’ens ha presentat el seu balanç anual, que recull les principals dades i indicadors d’activitat dels serveis al llarg de l’any 2021. El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, apuntava que aquest és el darrer any de l’actual mandat, i que per tant es recull el resultat de la feina que s’ha fet els anys anteriors.

Un exemple és en la gestió dels residus, que Vallès recordava està esgotant l’actual sistema de recollida que ha quedat obsolet i ha de canviar a opcions més sostenibles que s’estan impulsant aquest darrer any.

Amb un pressupost de més de 39 milions d’euros, la Mancomunitat gestiona diversos serveis al territori que conformen els 35 municipis membres del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès i dona serveis a prop de 271.000 habitants.

Però a banda d’aquest pressupost hi ha propostes importants en inversions, com els 11 milions que es destinen a l’EDAR. Vallès apunta també que la Mancomunitat és una eina vertebradora del territori.

En dades Vallès apuntava les més de 1900 consultes ateses al Servei d’Iniciatives Econòmiques; els més de 1500 animals recollits des del CAAD, amb 784 adopcions; les 472 activitats impulsades a més d’una seixantena de centres educatius del territori, amb la participació de més de 8.600 alumnes, i va posar en marxa 3 noves campanyes que es van desplegar en 8 municipis.

Posava en valor també el servei de Laboratori, que va dur a terme, entre d’altres, 421 inspeccions sanitàries a establiments minoristes d’alimentació, bars i restaurants i més de 2.600 analítiques; i el nou servei de gestió forestal i energia, que es va posar en marxa a mitjans de l’any passat, i que compta ja en aquests primers mesos de funcionament amb sis municipis adherits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: