Diumenge, 4 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació elabora un estudi per a la creació d’una zona verda al nucli de Pontons

La Diputació elabora un estudi per a la creació d’una zona verda al nucli de Pontons

La intenció és oferir nous espais verds al nucli de Pontons, ja que actualment disposa de pocs espais públics que puguin acollir activitats de la ciutadania.

Ha realitzat un estudi de programació per adequar un nou espai com a zona verda al municipi amb el qual poder suplir la mancança que existeix d’espais verds i de lleure al nucli urbà de Pontons. L’estudi es centra en un terreny situat al marge nord de la riera de Pontons, davant les restes del Molí de la Senyora, actualment en desús, i que l’Ajuntament està estudiant adquirir.

El treball proposa actuacions respectuoses amb l’entorn, poc intervencionistes i que posen en valor les preexistències del lloc. L’objectiu de les actuacions és convertir aquest terreny en una zona verda amb usos diversos, com el joc, l’estada i punt de parada de les diferents rutes de l’entorn, tot evocant de forma lúdica i educativa la història del municipi, estructurant el terreny en feixes pels horts i utilitzant sistemes de regants per transportar l’aigua.

Actualment, el nucli de Pontons disposa de poc espai públic destinat a l’esbarjo o a l’estada dels seus habitants. La plaça de l’Ajuntament està pavimentada i molt lligada a les activitats organitzades per les festes, el parc infantil del final del carrer de Sant Pere és molt petit i li toca poc el sol i la plaça del Mestre Vell està totalment destinada a l’aparcament de vehicles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: