Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han planificat la temporada amb 32 diades i més de 30 actes

El president de la colla, Carles Mata i el cap de colla, Sisco Benet, han donat detalls de com han previst el 2022, sempre i quan la pandèmia o altres esdeveniments mundials ho permetin.

Plantegen una temporada normal amb 32 diades. Sisco Benet explica que ha estat complicat confeccionar el calendari perquè molts ajuntaments i entitats no s’han decidit a pensar-hi fins el mes de febrer.
Amb l’actuació de diumenge passat a Puigdàlber donen per inaugurada la temporada que tindrà tres punts d’inflexió al juliol a Vilanova, a l’agost per Festa Major de Vilafranca i a l’octubre al Concurs de Castells de Tarragona. El món dels castells porta dos anys aturat i caldrà veure com s’afronta el canvi generacional i el retorn de la gent als assaigs. Per Benet ens trobem davant un any incert.
Els Castellers de Vilafranca han previst fer el primer castell de 8 el 27 de març a la diada de Primavera de Cal Figarot i el primer castell de 9 per Fires de Maig. Diades com Mataró, el Pla de la Seu o Santa Tecla estan programades i els verds hi són convidats.
Han previst viatjar a Perpinyà el mes de maig i al País Basc el mes de juny. Al juliol vindran Mataró i Vilanova. I a l’agost a més de la Bisbal es presenta una marató amb cinc dies consecutius de castells el 27 al Catllar, el 28 a l’Arboç i els tres dies de Festa Major. Al setembre hi ha Santa Tecla, a l’octubre el Concurs de Tarragona i per acabar, com sempre la Diada de Tots Sants. Una diada que comptarà només amb 3 colles. S’ha fet un sorteig que ha deixat fora els de Sants, de manera que acompanyaran als Verds els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: