Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Consell Comarcal instal·la plaques solars a la seu per avançar en l’eficiència energètica

El Consell Comarcal instal·la plaques solars a la seu per avançar en l’eficiència energètica

S’han instal·lat 76 plaques fotovoltaiques al sostre de l’edifici de Cal Freixedes, amb una subvenció dels fons FEDER i en l’eix ‘Municipis compromesos amb la sostenibilitat’.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques i el canvi de l’enllumenat de l’edifici eren accions previstes al projecte FEDER 2014-2020 Eix prioritari 4 ‘Municipis compromesos amb la sostenibilitat’. Amb aquesta subvenció FEDER, el Consell Comarcal i 16 ajuntaments de l’Alt Penedès han cofinançat un conjunt d’actuacions destinades a millorar l’eficiència energètica, promoure la utilització d’energies renovables, disminuir les tones de CO2 que s’emeten a l’atmosfera i crear ocupació.

A la seu del Consell Comarcal s’han instal·lat 76 plaques fotovoltaiques que generen una potència màxima simultània de 34 kW destinada a l’autoconsum d’il·luminació i climatització. Aquesta instal·lació ha reduït la dependència energètica del subministrament d’energia convencional, tot i que se segueix recolzant en la xarxa ordinària.

També s’han substituït les lluminàries de tot l’edifici per d’altres més noves i eficients, amb tecnologia LED, que emeten menys CO2 a l’atmosfera. Tot plegat ha permès reduir aquestes emissions en 24.592 Kg anuals.

Les dues actuacions han fet possible reduir el consum elèctric de l’edifici d’un 30% i han propiciat un estalvi directe en la factura de l’electricitat, perquè el consum majoritari d’electricitat es fa en horari d’oficina i es correspon amb les franges horàries més cares. Per tot plegat, el Consell Comarcal té previst amortitzar la inversió en el termini de 5-7 anys. Les actuacions FEDER a l’edifici històric de Can Freixedas l’han convertit en un equipament públic més eficient i sostenible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: