Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Casal acull ‘Aquelles sessions de cinema de 1921’, recordant les seves primeres projeccions

El Casal acull ‘Aquelles sessions de cinema de 1921’, recordant les seves primeres projeccions

Aquest dissabte 12 de març a les 20.30h el teatre posarà l’antiga pantalla, per reviure una sessió de cinema amb música en directe, conduïda pel compositor Roger Subirana.

El Casal, amb el Suport de l’Escola de Música Maria Dolors Calvet i la Filmoteca de Catalunya, ha organitzat un acte d’homenatge als 100 anys de cinema al Teatre Casal, en el marc dels actes de celebració del segle de vida del teatre de fusta.

En aquest acte, que tindrà lloc al propi Teatre Casal aquest dissabte 12 de març a 2/4 de 9 del vespre, s’hi oferiran les primeres projeccions de cinema de la casa Gaumont, mostrades a la pantalla Casalista, amb l’acompanyament de música en directe per part d’alumnes de l’escola de música M. Dolors Calvet, que porten mesos treballant les peces que han compost per acompanyar el curt.

Un acte on es podrà gaudir d’un material audiovisual sorprenent, amb música en directe i descobrint el paper essencial de la música al cinema, de la mà de Roger Subirana, compositor especialitzat en bandes sonores.

Subirana parlarà de la importància de la música al cinema, de la seva experiència com a compositor i de la recerca històrica que ha realitzat per investigar l’origen dels curts Gaumont que es veuran en pantalla. Ha descobert que l’autora d’aquests és l’Alice Guy, una dona curiosa que va ser pionera en moltes de les tècniques cinematogràfiques de l’època, una figura invisibilitzada ja que era la secretaria de la productora Gaumont.

L’acte és gratuït i obert a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: