Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Clàssic Penedès espera poder tenir una Denominació d’Origen pròpia en un termini de tres anys

Actualment els escumosos ‘Clàssic Penedès’ es troben emparats sota la Denominació d’Origen Penedès, però han iniciat els tràmits per tal de convertir-se en una nova denominació d’origen catalana.

Agustí Torelló Sibill, com a portaveu de Clàssic Penedès dins de la D.O Penedès, explica que la normativa sovint sempre va darrera de les realitats, i que en aquest cas també és així. Recorda que el Pla Estratègic de la D.O Penedès 2030 ja planteja aquest camí, per tal de donar més força tant als vins tranquils com als escumosos.

L’objectiu, segons Torelló, és buscar identitat i sostenibilitat. Una identitat que se centra en el Penedès d’una banda, i en l’ús de les varietats tradicionals de l’altra. En el camp de la sostenibilitat, evidentment es parla de les pràctiques vinícoles i el respecte al medi ambient. Actualment ja tots els escumosos Clàssic Penedès són 100% ecològics. Però amb la voluntat de ser D.O es vol apostar també per la sostenibilitat de la viticultura al Penedès, i això no és possible sense la pagesia.

La voluntat és que abans de 3 anys aquesta nova D.O pugui ser una realitat.

A la zona del Penedès s’elaboren vins escumosos des de finals del segle XIX, i el territori està posicionat com a una de les zones productores més importants del món. Un fet que es potenciaria amb la creació d’aquesta nova denominació d’origen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: