Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Bolet prova un sistema per fer accessible el teatre a persones amb dificultats auditives

El sistema es va estrenar divendres al vespre durant la funció de ‘Les irresponsables’ amb la finalitat de posar-lo a prova i acabar de polir-lo per a propers usos.

Un grup de persones amb problemes d’audició van rebre les explicacions dels tècnics abans d’ocupar les seves butaques.

El nou sistema forma part de tot un seguit de millores que s’han incorporat recentment al teatre municipal per a convertir-lo en un equipament accessible.

Es tracta d’un aparell que amplifica el so per a permetre que persones amb dificultats auditives o cert grau de sordesa puguin seguir sense problemes les representacions teatrals.

Ara s’ha de trobar el lloc més idoni per a instal·lar el micro de manera que les persones que utilitzen l’aparell puguin captar de la millor forma possible el so.

En la primera prova d’aquest passat divendres, les sensacions un cop acabada la funció eren positives, com expliquen la Rosa Fernández i la Rosa Gispert, dues de les espectadores que van provar l’aparell.

El teatre municipal Cal Bolet ha anat incorporant en els darrers mesos diferents novetats per millorar la seva accessibilitat arran d’una auditoria de la Generalitat, com l’adaptació de les taquilles per fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda. Les taquilles també disposen de bucle magnètic per millorar la comunicació amb les persones que puguin presentar mancances auditives.

A més, s’ha fet la instal·lació de franges podotàctils al vestíbul, als accessos a la sala i al seu interior. Es tracta de superfícies amb un relleu particular incorporat en el sòl perquè les persones invidents o amb poca visió puguin detectar-lo i reconèixer-lo com un senyal d’alerta o precaució.
Una altra novetat és la instal·lació de baranes a les escales d’accés als pisos superiors i en l’accés al vestíbul.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: