Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

AGBAR presenta contenciós contra l’Ajuntament per convenis d’aigua amb municipis de l’entorn

Fa prop de 40 anys que l’Ajuntament de Vilafranca té convenis de col·laboració amb municipis del seu entorn per col·laborar en la gestió de l’aigua.

Però darrerament l’empresa AGBAR ha decidit interposar un contenciós administratiu per considerar que aquests convenis no compleixen la legalitat. En concret s’ha presentat un recurs contra l’acord de Ple que estableix els convenis. El regidor Aureli Ruiz, és també el president de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca i explica que l’Ajuntament ja ha presentat al·legacions indicant que es compleix la llei, sobretot per criteris d’eficiència en un bé essencial, com és l’aigua.
A més de la via de defensa jurídica ds de l’Ajuntament també s’ha plantejat una reunió amb representants de l’empresa AGBAR per obrir-se al diàleg.
Situacions similars a les que viu Vilafranca amb AGBAR s’han produït també a altres municipis catalans, com pot ser el cas de Manresa. Vilafranca fa molts anys que té convenis per l’aigua amb els municipis del seu voltant. Santa Margarida i els Monjos, Pacs, Les Cabanyes i Vilobí, i més recentment també s’hi va afegir La Granada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: