Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum recupera públics en el segon any de pandèmia

33.067 persones que van visitar el museu el 2021.

Respecte a les bones dades del 2021 la clau es troba en la recuperació de tota l’activitat cultural a partir del segon trimestre de l’any. El gruix d’usuaris es concentra en el segon trimestre de l’any quan van coincidir la celebració dels tres grans esdeveniments culturals anuals del museu, el VilaPensa, el Dia Internacional dels Museus i el Most Festival. L’increment d’usuaris és del 100% respecte el 2020, però les limitacions de mobilitat del primer trimestre han situat la recuperació fins al 64% dels usuaris registrats el 2019.

Un altre factor important a tenir en compte és que durant el 2021 la taverna del museu ha passat a ser gestionada directament pel museu, sumant gairebé 6.500 usuaris. A més, a partir del novembre l’equip del museu també ha gestionat la renovada Casa de la Festa Major, un nou equipament que suma uns 3.500 usuaris en només dos mesos, la gran majoria concentrats en les jornades de portes obertes del novembre. Destaca també la recuperació de públics escolars perduts al primer any de la pandèmia. L’any 2021 gairebé 4.000 escolars han visitat el museu. Per la seva banda el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, destaca el desig de retorn a la normalitat i el bon paper realitzat pel Vinseum els dos anys de pandèmia.

D’altra banda el responsable d’activitats del Vinseum, Jordi Ribas, assenyala que la proposta cultural del museu per l’any 2022 no s’explica només des de l’activitat cultural generada pel museu actual, sinó que enguany també ho fa des de totes aquelles accions preparatòries que encaminen a la institució cap a la nova etapa, que ha de culminar amb la inauguració del nou museu a la primavera de 2023.

L’acció cultural continuarà lluint els seus pals de paller com son VilaPensa el mes d’abril o el Most Festival, que retorna al seu mes de novembre habitual. Entre les exposicions temporals previstes cal destacar L’impuls definitiu, una mostra que avançarà novetats que oferirà el futur equipament quan estigui en funcionament. Una exposició que romandrà oberta a la Capella del VINSEUM mentre el museu estigui en procés de construcció. Les altres dues propostes expositives són L’home nu, mostra liderada pel Museu d’Art de Cerdanyola, coproduïda pels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, i Cendrera de somnis, una instal·lació artística de Fèlix Plantalech que permetrà reflexionar sobre els somnis que la pandèmia ha esborrat de manera sobtada i sovint traumàtica. Aquesta exposició serà la primera programada a la Capella dels Dolors, un nou espai expositiu que se suma als equipaments del museu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: