Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca prepara un carnaval adaptat a la situació actual i amb menys participació

A la rua, prevista per el 4 de març, hi participaran 10 carrosses i 4 comparses, amb entre 500 i 800 persones; davant de les més de 40 entitats i 4.000 persones que hi participaven altres anys.

A l’Escorxador es feia dimecres la presentació de la proposta d’actes per aquest carnaval que s’ha tirat endavant des de Cultura de l’Ajuntament i la comissió de Carnaval, després de força feina i molts canvis a causa de la situació canviant de la pandèmia.

Els actes a Vilafranca es fan entre el 24 de febrer i el 4 de març, i s’ha procurat incorporar-hi ara que es pot algunes activitats més al carrer. No hi haurà botifarrada el dia de l’arribo ni sardinada el dia de l’enterrament del rei Carnestoltes, però sí es farà el ball de gala del divendres 25 de febrer i el vermut electrònic el dissabte.

Lídia Romeu, tècnica de Cultura i responsable del cicle festiu, comentava que el programa es va adequant seguint els canvis en relació a la pandèmia. En aquest sentit apuntava que caldrà estar atents a les xarxes socials, i també al codi QR que hi ha al cartell i que estarà actualitzat constantment.

De la seva banda, el cap del servei de Cultura, Àngel Hom explicava que la rua es farà el divendres 4 de març a partir de 2/4 9 del vespre. En un any normal participen a la rua vilafranquina unes 45 entitats. Aquest 2022 però, fruit de tots els dubtes d’aquests darrers mesos, seran només 14. 10 carrosses i 4 comparses.

Un nombre més reduït de participants a la rua que ha portat també a l’organització a plantejar un canvi en el seu recorregut. S’ha suprimit el gir que es feia cap a la Rambla de Sant Francesc, i per tant es continuarà recte cap a la rambla de Nostra Senyora.

La rua compta un any més amb la col·laboració del Casino, i està previst que finalitzi a l’avinguda de Barcelona cap a 2/4 d’11 de la nit.

Pel que fa a la situació Covid, els organitzadors recorden que l’ús de la mascareta no és obligatori, però sí fan una recomanació als participants a portar-la.

Els grups que participen en la rua enguany són només de la comarca, mentre que altres anys també hi havia participació de més enllà del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: