Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’organitzen a Vilafranca 21 activitats per commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones

S’ha presentat el programa d’actes que s’ha elaborat enguany per commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, a Vilafranca.

La presentació ha anat a càrrec de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, i de la cap del servei, Eva Millas. També hi eren presents Bernat Sallés, president dels Xicots de Vilafranca, i Mariona Gusi, administradora de la Festa Major 2022, que coorganitzen actes per commemorar la diada. La regidora destaca el treball conjunt entre el Servei d’Igualtat i altres serveis municipals i diverses entitats i associacions. Pel que fa als actes organitzats pròpiament pel Servei d’Igualtat, el primer serà dijous dia 3 de març, a les 19h, a l’Escorxador, amb la presentació de l’informe i les conclusions de les marxes exploratòries amb perspectiva feminista, realitzades setmanes enrere. Pel que fa al mateix dia 8 de març, l’únic acte previst és la il·luminació de color lila de la façana de la Casa de la Vila a partir de les 19h. Arroyo apunta que s’ha volgut donar relleu a les manifestacions i vagues convocades.
Per part dels Xicots de Vilafranca, Bernat Sallés anunciava un cap de setmana dels dies 5 i 6 de març amb activitats. Dissabte dia 5 hi haurà un taller d’empoderament per a joves i adolescents destinat a castellers.
I una xerrada de Sandra Vilaseca, una noia trans pertanyent als Castellers de Barcelona. L’endemà diumenge tindrà lloc la tradicional Diada de Dones castelleres amb els castellers de Barcelona.
Per part dels Administradors de la Festa Major, Mariona Gusi, donava a conèixer l’organització d’un concert-vermut amb el grup Les Pasquines, al parc de l’U d’Octubre dissabte 12 de març, a les 13h, amb una barra a preus populars.
La lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones tindrà lloc en el marc del concert vermut.
Una taula rodona sobre la dona pagesa organitzada per Covides, exposicions, teatre, un Cine fòrum, una nova edició de l’Espai Mirada Endins, una projecció de documental i debat a l’AV Molí d’en Rovira, una taula rodona d’Amnistia Internacional, un conta contes, una projecció de curts que organitza Entrepobles, són activitats que acaben de completar el programa, que finalitzarà el dia 29 de març amb el lliurament del premi del Concurs de Calendaris.
Totes les activitats es poden consultar al web https://igualtat.vilafranca.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: