Dissabte, 4 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’acaba la mascareta als patis de les escoles, amb la satisfacció de la comunitat educativa

Coincidint amb la caiguda de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a l’espai públic, a partir d’avui mateix tampoc cal que els infants la duguin als patis de les escoles.

Des d’avui, l’ús de mascareta deixa de ser obligatori als espais exteriors, amb excepció dels esdeveniments multitudinaris. Als centres educatius, des d’avui tampoc cal portar la mascareta al pati, a les excursions i sortides a l’aire lliure, als espais exteriors durant les colònies ni a altres estades amb pernoctació. Als espais interiors, en canvi, cal continuar fent ús de la mascareta.

La Maria Font, tutora de 1r Primària de l’escola Baltà i Elias de Vilafranca, celebra l’aixecament de la mesura.

En el cas cicle infantil van començar el curs sense mascaretes, però amb la sisena onada els infants del Baltà la haver de tornar a portar. Ara estan contents d’eliminar-la. Així ho explica l’Àgueda Cruz, mestra de la classe de P4 B.

Col·lectius com els psicopedagogs i logopedes també estan d’acord amb la mesura. La Lídia Ochoa, psicopedagoga d’Espai Vilafranca, insisteix que calia prendre aquesta decisió.
Espai Vilafranca és un centre amb professionals de diverses disciplines com la psicopedagogia, la logopèdia, la fisioteràpia, entre d’altres, que busca donar respostes a les necessitats d’infants i joves en el seu procés de desenvolupament. La seva directora, la logopeda Elisabet Gonzàlez, explica que les restriccions i l’ús de la mascareta han afectat especialment als infants amb necessitats educatives especials.

Pel que fa a les famílies hi ha diversitat d’opinions. Ens en parlen pares i mares d’infantil i primària de les escoles Estalella i Graells i Sant Josep de Vilafranca.

Famílies i escoles esperen acabar el curs amb la major normalitat possible. Un curs que l’any vinent començarà el 5 de setembre, tal com ha anunciat aquest matí el govern de la Generalitat. A més, també han afegit que els mesos de setembre i juny hi haurà jornada intensiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: