Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Millores en la R4 de Rodalies afectaran el transport ferroviari de passatgers a l’Alt Penedès

Millores en la R4 de Rodalies afectaran el transport ferroviari de passatgers a l’Alt Penedès

El dijous passat gener es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès.

Una sessió monogràfica sobre mobilitat, per la necessitat d’estar informats sobre les obres que es faran en els propers mesos i les afectacions sobre la ciutadania, i per saber com es donarà resposta a algunes de les demandes del territori en matèria de mobilitat. Per parlar sobre aquests i altres temes, van participar com a convidats, entre d’altres la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin, i l’especialista en sistemes ferroviaris, Carles Garcia. En primer lloc van informar que les obres de desdoblament de la C-15 entre Olèrdola-Vilafranca i fins a Igualada avancen al ritme previst. També van informar que les obres de millora de l’accessibilitat i d’adequació de les andanes de les estacions de Vilafranca, la Granada i l’Arboç, i les obres per a la implantació de l’ample mixt al corredor Martorell-Castellbisbal, comportaran organitzar plans de transport alternatius per carretera que encara no estan tancats i que es faran públics amb antelació perquè els usuaris puguin estar degudament informats. D’altra banda van explicar que ja s’ha iniciat l’estudi que ha de portar a la implantació d’un sistema de transport públic vers els 3 hospitals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf. Actualment s’està recollint informació del Departament de Salut sobre desplaçaments i derivacions entre hospitals i sobre desplaçaments des dels municipis.
En quart lloc van actualitzar la informació sobre el servei de transport en bus fins a la UAB des de Vilafranca-Sant Sadurní-Gelida. Els operadors van recórrer la licitació i està vist que es pugui resoldre i posar en marxa en els propers mesos. Van anunciar noves expedicions en hores punta dels autobusos Vilafranca-Barcelona i Sant Quintí de Mediona-Vilafranca. I finalment van avançar que hi ha un projecte per millorar l’estació d’autobusos de Vilafranca amb Fons Next Generation.
Des del Consell d’Alcaldes es va posar sobre la taula va ser la manca de transport públic en alguns municipis, l’existència de barris sense parada del cotxe de línia, la baixa freqüència d’algunes rutes i el sobredimensionament d’alguns autobusos de transport públic.
Des de la Direcció General de Transports es va oferir posar en marxa el transport a la demanda a partir de les necessitats comunicades pels ajuntaments i través d’un estudi consensuat amb el Consell Comarcal.
Els responsables de la Direcció General de Transports i Mobilitat van informar que s’ha canviat la normativa per tal que els autobusos de transport escolar puguin destinar les places buides al transport de passatgers i que des de la comarca ja es poden fer arribar propostes per tal que la Generalitat les avaluï i les pugui autoritzar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: