Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de l’itinerari de vianants entre Vilafranca i Les Cabanyes arriben a la recta final

Es preveu que les obres s’acabin aquest primer trimestre de l’any, ja que tan sols resta la plantació d’arbrat i la il·luminació i acabar petits retocs en la urbanització.

Aquest dilluns el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el regidor de Projectes estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, han visitat les obres del nou tram de l’itinerari per a vianants fins al nucli urbà de les Cabanyes.

El primer tram es va construir l’any 2017 i arriba fins al camí d’accés a les muntanyes de Sant Jaume i Sant Pau. El regidor d’Urbanisme explicava que el nou tram que s’està finalitzant arriba fins a la rotonda d’accés al nucli de Les Cabanyes, amb una longitud aproximada de 670 metres i completa tot el traçat mantenint les mateixes característiques amb una amplada de 2,40 metres i zones de descans. El projecte també ha comportat la implantació en tot el tram d’una tanca de contenció d’acer recobert de fusta entre la calçada i l’itinerari per tal de segregar els fluxos i donar més seguretat. També està previst implantar balises lluminoses tipus led per marcar l’itinerari en tot el tram.

El nou tram té un pressupost de 510.028,32 euros finançats en gran part de la Diputació de Barcelona amb un 74% del cost; l’Ajuntament de Vilafranca n’aporta el 19% i l’Ajuntament de les Cabanyes el 7% restant.

Es preveu que les obres s’acabin aquest primer trimestre de l’any, ja que tan sols resta la plantació d’arbrat i la il·luminació i acabar petits retocs en la urbanització.

Romero ha recordat també que aquest primer trimestres s’acabarà la nova fase del carril que s’està construint per enllaçar amb Santa Margarida i els Monjos, i que es treballa per fer connexions similars per exemple cap a La Granada.

Per la seva banda, Aureli Ruiz remarcava la necessitat que Vilafranca continuï millorant la interconnexió amb els municipis de l’entorn mitjançant bicicletes o vehicles de mobilitat personal com patinets.

Això ho estem fent en col·laboració amb els altres ajuntament i amb el suport d’altres administracions com al Diputació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: