Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aprovació definitiva del Pla Local d’Habitatge de Vilafranca s’ha ajornat fins el mes vinent

L’aprovació estava prevista inicialment en l’ordre del dia del Ple d’aquest dimarts, però per una qüestió formal finalment s’ha ajornat per la propera sessió plenària.

D’aquesta manera el contingut principal del debat polític es va traslladar a les diferents mocions que presentaven els grups municipals. La primera la presentava C’s per a la instal•lació de ferrolineres.Eladio Garcia explicava que ara que s’ha de reformar l’estació de Renfe és un bon moment.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor de JxV, ERC, PSC, VeC i C’s, i l’abstenció de la CUP. ERC presentava una moció per l’elaboració d’un Pla d’actuació per millorar els espai públics per a infants i jovent a Vilafranca. La regidora Gemma Urgell assenyalava que a Vilafranca li cal una renovació i ampliació del parc d’espais per a infants i joves.

Urgell afegia que l’objectiu era una planificació a mig termini amb la participació del col·lectiu d’infants i joves.
El govern va rebutjar la moció. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz,exposava que els objectius inicials els compartien, però la moció es basava en la teoria que no està previst millorar i ampliar l’oferta i que això no és veritat, posant per exemple els 500.000€ previstos en el pressupost d’enguany i fent un llistat de novetats previstes.

Finalment la moció va ser rebutjada amb els vots en contra de JxV i PSC, els vots a favor d’ERC, CUP i VeC i l’abstenció de C’s. Els republicans presentaven una segona moció per la reparació i restitució de la memòria de les acusades de bruixeria que es va aprovar amb els vots de tots els grups excepte l’abstenció de Cs. Per la seva part la CUP plantejava una moció de rebuig al projecte dels Jocs Olímpics d’Hivern del Pirineu. Noel Viñas criticava que alguns grup es postulessin contra projectes com la MAT i encavi no ho fessin sobre aquesta qüestió.
La proposta va ser rebutjada amb els vots en contra de JxV, PSC i C’s, els vots a favor de la CUP i VeC i l’abstenció d’ERC. Tot seguit es va debatre una moció que presentava VeC per garantir la qualitat dels serveis bancaris. Montse Romagosa criticava l’abandó dels servei a les persones per la bretxa tecnològica.
En aquest punt el regidor del PSC, Ramon Zaballa, anunciava el vot favorable tot i explicant algunes de les actuacions que es duen a terme des de la regidora de la Gent Gran.
La moció va ser aprovada per unanimitat. En el capítol de precs i preguntes el regidor de Cs, va preguntar perquè des dels mitjans de comunicació municipals no s’havia parlat d’una denúncia interposada al cap de la policia local, per presumpta prevaricació i tràfic d’influències en un procediment intern per accedir a plaça de caporal. També va demanar al govern perquè no s’ha fet res al respecte. En aquest cas l’alcalde va assenyalar que en aquests moments el cap està sent investigat, però no acusat, i que el govern manté el principi de presumpció d’innocència.
El jutjat nº2 de Vilafranca ha admès a tràmit la denúncia i el cap de la policia haurà d’anar a declarar al jutjat el proper 22 de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: