Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès es troba en situació de sequera extrema

La sequera fa augmentar el risc d’incendis i fa perillar la qualitat del raïm.

Al 2021 va ploure pràcticament la meitat del que acostuma a ploure al nostre país. Això ha provocat que ens trobem en un estat de sequera extrema, en especial al prelitoral central, en alguns punts de l’Empordà, Prepirineu de Lleida i només se n’escapa d’aquesta situació les Terres de l’Ebre que han acumulat precipitacions al llarg de la tardor. Les xifres al Penedès tampoc són gaire bones i ens fa deduir que estem patint una sequera forta o extrema en alguns punts. Ho explica el cap de l’àrea de climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya, Marc Prohom.

Les principals conseqüències d’aquest fenomen són boscos molt eixuts, conreus que pateixen i risc d’incendis. El coordinador de la Federació d’ADFs Penedès Garraf, Xavier Xortó, comenta que aquest hivern estem patint força incendis, la qual cosa no sol ser habitual.

Segons Xortó, la vegetació està patint molt i encara que plogui aquesta primavera, es veurà molt afectada.

Els viticultors porten 3 mesos esperant les pluges tan necessàries per al conreu de la vinya. Necessiten que en un màxim de 30 ó 60 dies plogui. En cas que això no sigui així hi hauria conseqüències. Ho explica el viticultor Raimon Sadurní.

Les previsions de pluja, però, no són gaire alentidores, ens espera com a mínim un mes de març ben sec.

A l’Alt Penedès les pluges, durant el 2021, han estat per sota de la meitat d’altres anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: