Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès aposta per la digitalització de la cadena de valor del sector agroalimentari

El programa ‘Treball, talent i tecnologia’ se centrarà a l’Alt Penedès en la digitalització de la cadena de valor del sector agroalimentari.

El programa TTT impulsat per la Diputació de Barcelona és un fons de prestació per als municipis per dur a terme actuacions per a la reactivació econòmica i social que ajudin a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid amb tres objectius bàsics: afavorir la creació de treball digne, potenciar el talent del territori i aprofitar la tecnologia com a vector de canvi.

La diputada presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona Eva Menor destaca que els projectes aborden tota la cadena de valor per a aconseguir un major impacte.

El Consell Comarcal actua com a ens gestor per delegació dels 27 ajuntaments de la comarca i executa un projecte únic mancomunat titulat ‘Tecnologia i talent en la cadena de valor alimentària a l’Alt Penedès’. Amb la suma de les aportacions econòmiques corresponents a tots els ajuntaments, 395.000€, es vol executar un projecte potent que generi un gran impacte en tot el teixit productiu i l’ocupació de la comarca.
El president del CCAP Xavier Lluch destaca la implicació de tots els municipis de l’Alt Penedès.

Aquesta implicació és clau per al primer dels subprojectes que s’emmarquen en el TTT. Titulat ‘Assistència tècnica i formació per a la digitalització de la viticultura de l’Alt Penedès’, consisteix en la creació d’una xarxa de monitorització de la climatologia i de detecció prematura de malalties de la vinya a través de sistemes d’informació digital.
Ho explica la consellera comarcal Cristina de la Cruz.

Es tracta d’un projecte molt innovador, perquè mai no s’ha dut a terme una iniciativa com aquesta en un àmbit comarcal. El més similar s’ha fet la Champagne francesa, però no arriba a abastar tota la regió.

El segon subprojecte porta com a nom ‘Assistència tècnica per a la digitalització de cellers’ i consistirà en una diagnosi sobre el grau de digitalització dels cellers i en un seguit d’accions en col·laboració amb la Associació Innovi per ajudar-los a informatitzar els processos.

El tercer subprojecte que es posa en marxa es titula ‘Itineraris formatius per a la digitalització de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes’. Es durà a terme amb la col·laboració d’Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, i consistirà en tres blocs de formació en digitalització a l’administració i el comerç, al sector de la restauració i una formació transversal sobre resolució de problemes tècnics bàsics, tipus de programari i maquinària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: