Divendres, 2 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centenars de persones es concentren per mostrar el seu suport al poble ucraïnèss

Divendres al vespre centenars de persones es van concentrar a la Plaça de la Vila de Vilafranca per mostrar el seu rebuig a la guerra i en suport al poble ucraïnès, després de la invasió del país per part de les tropes russes.

Entre els concentrats hi havia representants de diverses entitats de la comarca i responsables polítics de l’Ajuntament. Entre ells, la regidora de Solidaritat i Cooperació Montse Arroyo. L’ens municipal va fer un comunicat de condemna a ‘qualsevol acció bèl·lica que suposi una violació flagrant del dret internacional’. En aquest mateix document exigien ‘la fi de les hostilitats i el retorn a la via de negociació i la diplomàtica’, al mateix temps que volien fer arribar el seu suport a la comunitat ucraïnesa de Vilafranca. Arroyo defensava que cal mostrar aquest recolzament institucional.

En la línia del comunicat, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, demanava la recuperació del diàleg com a via per solucionar el conflicte.

Des de Solidaris de La Granada, Rafa Higueras demanava una resposta contundent.

A la concentració, hi havia també diverses persones de la comunitat ucraïnesa de Vilafranca que van intervenir per explicar el seu punt de vista i agraïr el suport als concentrats. Una d’elles és la Valeria Dulska. Els seus avis viuen a 50 km de la frontera amb Bielorússia. Explica que el conflicte ja ve del 2014 quan Rússia va annexionar Crimea. Parla de 8 anys de conflicte que han acabat desencadenant a la situació actual. Explica, a més, que és una situació que ens hauria d’interpel·lar a tots.

La Valeria vol mostrar també el seu agraïment als companys i amics que els hi donen suport. També condemna les detencions a ciutadans russos que està ordenant Vladimir Putin per frenar les protestes al seu país.
La concentració va tenir diversos moments emotius que van arrencar crits i aplaudiments dels presents. Un d’ells, quan la comunitat ucraïnesa va cantar a capella l’himne del seu país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: