Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Ingressa a presó un lladre multireincident per 17 robatoris a domicilis de l’Alt i Baix Penedès

Ingressa a presó un lladre multireincident per 17 robatoris a domicilis de l’Alt i Baix Penedès

En moltes ocasions accedia a cases unifamiliars i segones residències amb els propietaris a l’interior.

Mossos d’Esquadra del Vendrell van detenir el passat 31 de gener, a Bellvei, un home de 45 anys, com a presumpte autor d’un total de 13 delictes de robatori amb força. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilafranca li atribueix quatre robatoris més comesos al municipi de Castellet i la Gornal, a l’Alt Penedès.
La investigació policial es va iniciar a meitats del mes de juliol de l’any passat arran d’un seguit de robatoris amb força en domicilis i segones residències ubicades en urbanitzacions aïllades de la zona nord de Calafell.

Els investigadors van determinar que el lladre accedia per portes i finestres després de saltar tanques i murs i, un cop dins, sostreia eines, documents, material informàtic, diners, joies i tota mena d’objectes de valor. Escollia bàsicament cases unifamiliars, algunes d’elles segones residències, aprofitant que no hi havia ningú però en determinats casos s’hi va trobar els propietaris i va optar per fugir amb allò que havia aconseguit sostraure. En un dels casos no va dubtar en agredir la víctima per evitar que pogués ser detingut.

Els fets es remunten entre el 19 de juliol de l’any passat i el 30 de gener d’enguany. Un total de tretze robatoris els va cometre en domicilis de les urbanitzacions de Calafell Parc i Mas Romeu de Calafell i quatre més a la urbanització Rocallisa de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Es dona la circumstància que en diverses ocasions va robar en un mateix domicili amb pocs dies de diferència.

Amb els diferents indicis incriminatoris recollits en els robatoris en aquestes zones, la Unitat d’Investigació del Vendrell va aconseguir esbrinar la identitat del sospitós i detenir-lo dilluns passat al carrer Isabel Vilella de Bellvei després de localitzar on s’amagava i guardava els objectes sostrets, alguns dels quals s’han pogut recuperar. Del seu modus operandi destaca que per evitar la seva detenció, el lladre s’ocultava al bosc i únicament sortia del seu amagatall per cometre els robatoris.

Els investigadors consideren que es tracta d’un delinqüent multireincident molt actiu el qual acumula nombrosos antecedents per fets similars i que amb aquesta manera d’actuar ha fet la seva manera de viure.

El detingut va passar ahir a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell qui en va decretar el seu ingrés a presó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: