Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els canvis en l’inici escolar agafen per sorpresa escoles i AMPAS vilafranquines

Les classes començaran el 5 de setembre i l’horari serà intensiu durant tot el setembre.

El govern ha anunciat que el curs 2022-23 s’iniciarà abans de l’habitual. A primària i infantil, els alumnes començaran el 5 de setembre mentre que a l’ESO, batxillerat i FP l’inici de classes serà el dia 7. A escoles com l’Estalella els ha agafat per sorpresa la noticia. Ho explica la directora, Mònica Calaf.

Un dels motius que dóna el Govern per aplicar aquesta mesura, a banda de la conciliació familiar, és que ajudarà a l’equip docent en la coordinació. Calaf creu que aquest podria ser un aspecte positiu però s’haurà de valorar al setembre.

Als pares i mares també els ha sobtat la notícia sobretot per la falta de comunicació entre el Departament d’Educació i les escoles. Ho explica la presidenta de l’AMPA de l’escola Vedruna Sant Elies, Irene Mestre.

Una altra de les novetats, sobretot per infantil i primària, és que durant tot el mes de setembre la jornada serà intensiva sent les classes en horari de 9 a 13h però garantint el servei de menjador.
Un cop finalitzats els dinars, els alumnes podran marxar o quedar-se a l’escola fins al seu horari habitual. Això també genera dubtes a les AMPES, no acaben de confiar que aquest suport no lectiu acabi sent gratuït, tal com indica la Generalitat.

Des de l’AMPA del Mas i Perera valoren els canvis anunciats de manera similar. Creuen que es tracta de canvis que afecten el dia a dia de moltes famílies i que no han estat consensuats i ni tan sols han passat pel Consell Escolar de Catalunya. Coincideixen en que no hi ha una informació clara sobre les activitats gratuïtes a les tardes plantejades pel Departament.
Per ajustar els dies lectius, també s’ha anunciat que les vacances de Nadal tindran un dia festiu més. Així acabaran el 21 de desembre i els centres tindran un dia de lliure disposició més, que es gaudirà durant el segon semestre. Es passarà, doncs, de 3 a 4 dies de lliure disposició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: