Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

EL CCAP aprova la declaració de BCIL dels refugis de l’antic aeròdrom republicà de Sabanell

És un dels acords destacats del Ple ordinari de Consell Comarcal de l’Alt Penedès celebrat aquest dijous en sessió telmàtica.

Es tracta concretament de l’aprovació per unanimitat de la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local del conjunt de Refugis antiaeris de la Guerra Civil Espanyola de l’antic aeròdrom republicà de Sabanell als termes municipals de Font-rubí i Torrelavit. El president del Consell Comarcal i alcalde de Font-rubí, Xavier Lluch destaca la feina feta per l’Institut d’estudis Penedesencs i de Ramon Arnabat. Assenyala que s’ha treballat perquè les obres de l’ampliació de la carretera C-15 que s’estan fent en aquests moments no afectessin el refugi gran.
Amb les obres s’ha posat al descobert un tercer refugi al terme de Torrelavit que ha quedat tallat i que es documentarà. D’altra banda el ple va començar amb la presa de possessió com a nous consellers de la republicana Rosa Maria Esteve i del cupaire, Jordi Pujol. També es va aprovar per unanimitat una moció que presentava el PSC a petició del grupProsanitat Pública per a la defensa de la sanitat pública i millora del servei sanitari als CAP i a l’Hospital comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: