Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellví i Sant Martí han celebrat aquest cap de setmana les primeres rues de carnaval

Finalment carrosses i comparses han pogut tornar a sortir al carrer a l’Alt Penedès, després d’una any d’aturada per causa de la Covid.

No han estat, però, unes rues del tot normals. Hi havia menys carrosses i comparses i de retruc també menys públic pels carrers. Molts dels grups habituals i davant la incertesa provocada per la pandèmia ja fa mesos que van decidir no participar al carnaval enguany. La primera rua de l’Alt Penedès ha estat la de la Múnia, que tenia lloc aquest dissabte a la nit amb la participació de sis carrosses i tres comparses. La carrossa dels Xelolo’s presenta una Fantasia del foc, amb un camió de bombers. Una de les seves components, la Montse Rioja, ens explica que els preparatius s’han dut a terme amb mesures de prevenció per la sisena onada de la Covid.

Una altra carrossa participant era la de l’Espai Carnavalístic dels Monjos que enguany s’ha inspirat en els colors i les màscares africans i s’acompanyen d’una girafa. La Montse Magrinyà explica que tenien moltes ganes de tornar a sortir al carrer.

I des de l’ajuntament de Castellví de la Marca, el regidor de Festes Eliseu Alegre, es mostrava satisfet de recuperar el carnaval, malgrat que no ha estat amb el mateix nivell de participació d’altres anys.

I diumenge va ser el torn de la rua de Sant Martí Sarroca, que generalment és una de les més concorregudes. La rua tenia el mateix recorregut de cada any, però també amb menys participació del que és habitual. En aquest cas hi participaven vuit carrosses i tres comparses. Un de les carrosses era la de Fem Pinya amb temàtica d’Egipte i el lema ‘Tornarem a veure el Ra’. Pere Nin i Joan Campo es mostraven molt contents de tornar a la rua.
Aquest proper dijous, Dijous Gras, començaran els actes de carnaval a Vilafranca amb l’Arribo del Carnestoltes i el Curtnaval. El divendres haurà el Ball de Gala al Milà i Fontanals i el dissabte s’organitza un vermut electrònic. D’altra banda aquest proper diumenge al migdia serà el torn de la rua de carnaval de Santa Margarida i els Monjos. I la rua de Vilafranca arribarà el divendres 4 de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: