Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca realitza aquesta setmana una campanya de control de patinets

La Policia Local de Vilafranca realitza aquesta setmana una nova campanya de control de vehicles de mobilitat personal en coordinació amb el Servei Català de Trànsit.

La campanya efectuarà control de les conductes de risc que atemptin contra la seguretat dels altres usuaris de la via, sempre tenint en compte la regulació aplicable vigent. Aquesta campanya durarà fins diumenge i està en funcionament a totes les ciutats de Catalunya. L’any passat es van realitzar a Vilafranca un total de 4 campanyes exclusives per aquest tipus de vehicles, que se sumen a les 12 campanyes de control de trànsit genèriques. La proliferació de patinets en zona urbana ha irromput com un nou factor de risc en la mobilitat. La normativa en vigor contempla el vehicle de mobilitat personal com a vehicle d’una o més rodes dotat d’una única plaça i propulsat exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar una velocitat màxima per disseny d’entre 6 i 25 km/h. Només poden tenir un seient si estan dotats de sistema d’auto-equilibrat. Com qualsevol altre vehicle tenen prohibida la seva circulació per voreres i zones de vianants i tampoc poden circular per vies interurbanes, travesseres, autopistes, autovies i túnels urbans. Està prohibida la circulació de tot tipus de vehicles per voreres i zones de vianants, i la sanció que correspon és de 200€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: