Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i Olèrdola finalitzen les obres de millora dels seus polígons industrials

El cost total del projecte de millora dels polígons de Vilafranca i d’Olèrdola ha estat de prop d’1.700.000€.

En el marc de la segona edició del Pla de Modernització de Polígons, impulsat per la Diputació de Barcelona, Vilafranca del Penedès i Olèrdola han completat les obres de millora dels polígons de l’Avinguda de Tarragona, Domenys I i II, i Mercaderies, de Vilafranca i el Clot de Moja, a Olèrdola.

Les actuacions s’han traduït en millores notables en la qualitat dels serveis a les empreses, la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i la sostenibilitat d’aquests polígons industrials dels dos municipis.

En concret s’ha procedit a la reforma del Centre Àgora, que dona servei als polígons de Vilafranca, millorant l’eficiència energètica, renovant revestiments, aïllaments, cobertes, lluminàries i sistemes de control energètic. També s’han creat sales de formació i un espai de laboratori obert, i en matèria d’accessibilitat, amb la instal·lació d’un ascensor.

Entre les inversions de mobilitat sostenible es troba la construcció del carril bici i de vianants entre Vilafranca i Olèrdola En l’apartat energètic també s’ha realitzat una millora de l’enllumenat públic, insta·lant llumeneres LED a tot el carril bici.

Alhora, al recinte del centre Àgora s’han instal·lat 2 pèrgoles fotovoltaiques, amb set punts de recàrrega de vehicles elèctrics i un altre per a bicicletes elèctriques.

El cost total del projecte de millora dels polígons de Vilafranca i d’Olèrdola ha estat de prop d’1.700.000€, amb un 85% dels fons aportats per la Diputació de Barcelona i la resta pels dos consistoris municipals, aportant Vilafranca un 13% i Olèrdola un 2%. Les millores es repercutiran en les 238 empreses d’aquests polígons, que donen feina a un total de 2.270 treballadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: