Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP reclama canvis en el Reial decret per la reforma laboral que doni respostes al sector agrari

El sindicat pagès reclama que es puguin incorporar canvis en la normativa que contribueixin a una sortida de la crisi general del sector agrari.

El sindicat pagès exigeix que la reforma laboral que es deriva del Reial decret llei de 28 de desembre, introdueixi canvis perquè tinguin en compte la pagesia, ja que la conjuntura econòmica és molt desfavorable per a aquest sector des de fa anys, amb preus en origen baixos i costos molt elevats que van en augment. El sindicat recorda que fa anys que reclama canvis a les administracions per tal que les explotacions agràries tinguin continuïtat, sense haver obtingut cap resultat per part del Ministeri de Treball, i ara demana que aquest Reial decret es tramiti com a llei ordinària.
El sindicat, que continua treballant amb aquesta finalitat, ha traslladat als grups parlamentaris del Congrés propostes d’esmenes. Unió de Pagesos considera, per exemple, que la durada del contracte de circumstàncies de la producció previsibles de màxim 90 dies per any natural, prevista en el Reial decret, pot perjudicar la pagesia. Per al sindicat, cal incrementar la durada dels dies d’ús d’aquest tipus de contracte fins a 120 dies l’any.
Cal tenir en compte, pel que fa a la durada dels contractes de circumstància de la producció previsibles, que les explotacions agràries actuals, per poder ser rendibles i viables, tenen més d’un cultiu; per aquest motiu caldria fer una excepció en el Sistema especial per compte aliè agrari incrementant els dies del quals disposa una empresa per fer aquest tipus de contractes.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: